Δομημένη σε  Ευρωπαϊκά πρότυπα καταφέραμε να δημιουργήσουμε και να τοποθετήσουμε το λιθαράκι μας στην πιο πετυχημένη ανερχόμενη Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης των Χανίων.

Με αθλητικούς ψυχολόγους, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές και αρκετές ακόμα παροχές στα παιδιά μας είμαστε περήφανοι που είμαστε στο διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας και προχωράμε πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο Μέλλον.

 

Λίγα λόγια για την Ακαδημία μας.

Η καλαθοσφαίριση είναι ένα ομαδικό άθλημα που μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο αθλητισμός σαν έκφραση βιολογικής, πνευματικής και ψυχικής ανάγκης δεν είναι πολυτέλεια αλλά είναι ένα κοινωνικό αγαθό και τα οφέλη του πρέπει να γνωρίζουν όλα τα παιδιά. Το παιδί χρειάζεται το παιχνίδι και έχει απόλυτη ανάγκη από μια διασκεδαστική και δυναμική φυσική δραστηριότητα. Το μπάσκετ, ένα άθλημα γρήγορο, συναρπαστικό, με εναλλαγές στο σκορ, δίνει τη χαρά στο παιδί, μέσα από ένα ομαδικό παιχνίδι να μάθει να επικοινωνεί με τους άλλους, να μάθει τον εαυτό του και ν’ ανακαλύψει τις αντοχές του. Η προσφορά και τα πλεονεκτήματα του μπάσκετ είναι:
• Η διατήρηση και η βελτίωση της υγείας.
• Η φυσική και κοινωνική ανάπτυξη.
• Η προσωπικότητα και η αποφυγή αντικοινωνικών σχέσεων.
• Η δημιουργία σχέσεων και πνεύμα συνεργασίας με άλλα παιδιά.
Οι Προπονητές –τριες του συλλόγου μας γνωρίζουν τις παραμέτρους ανάλογα με την ηλικία και την σωματοδομή του αθλητή μας γι’ αυτό βάζουν μακροχρόνιους στόχους δουλεύοντας με υπομονή και αφοσίωση. Το προπονητικό μας πρόγραμμα είναι βασισμένο στην αρχή, στη μέθοδο στη κοινή γραμμή & στην ολοκλήρωση. Έτσι μέσα απ’ αυτό σε συνεργασία πάντοτε με τους γονείς, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε τους ιδανικούς αθλητές, εφοδιάζοντας τους με αξίες και αρχές προκειμένου να διαμορφώσουμε σωστούς χαρακτήρες, με την κατάλληλη αθλητική παιδεία, χρήσιμους και απαραίτητους στο κοινωνικό μας σύνολο.

Chania BC

Αφήστε μια απάντηση