Πριν αναφερθούμε στο τι μπορεί να κάνει η Connective People Group για την ιστοσελίδα σας ας πούμε λίγα λόγια για το SEO.

Τι είναι, τι πρέπει να κάνουμε, γιατί θα πρέπει η ιστοσελίδα μας να έχει ένα καλό SEO και γενικότερα κάθε πότε θα είναι καλό να ανανεώνουμε και να προσθέτουμε νέες λέξεις- κλειδιά βάση των αναζητήσεων των επισκεπτών στις μηχανές αναζήτησης.

 

SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)

SEO (search engine optimization) είναι, η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την κατάταξη της στις πιο υψηλές θέσεις, κατά την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας μέσω των μηχανών αναζήτησης.

Ο ευκολότερος τρόπος εύρεσης μια ιστοσελίδας είναι μέσω των μηχανών αναζήτησης (πχ. Google, Bing), χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά (keywords).

Αυτές μπορεί να είναι το όνομα μιας εταιρείας (πχ Connective People Group), η κατηγορία υπηρεσιών (πχ κατασκευή ιστοσελίδων), ή κάποιο συγκεκριμένο προϊόν κ.α.

Τα αποτελέσματα που μας δίνουν οι μηχανές αναζήτησης είναι από μερικές χιλιάδες μέχρι πολλά εκατομμύρια σχετικές με τη λέξη ή φράση κλειδί που χρησιμοποιήσαμε κατά την αναζήτηση.

Στην κορυφή των αποτελεσμάτων θα διαπιστώσετε ότι εμφανίζονται οι ιστοσελίδες που έχουν μεγαλύτερη συνάφεια ως προς τη συγκεκριμένη λέξη ή φράση κλειδί.

Το keywordκατασκευή ιστοσελίδων” θα δώσει πολύ περισσότερα αποτελέσματα από το keyword “κατασκευή ιστοσελίδων Connective People Group” .

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε σελίδες (ανά 10 αποτελέσματα) και ο χρήστης συνήθως διαβάζει την πρώτη, τη δεύτερη ή και την τρίτη σελίδα, επιλέγοντας να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μιας εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων που βρίσκεται σε κάποια από αυτές, πολλές φορές όμως δεν φτάνει ούτε στο τέλος της πρώτης σελίδας.

Άρα η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που παρουσιάζεται μέσα στα 1-10 πρώτα αποτελέσματα δέχεται πολύ περισσότερους επισκέπτες από μία άλλη που παρουσιάζεται στις επόμενες θέσεις.

Το SEΟ εξελίσσεται διαρκώς και συνεπώς και η επίτευξη της υψηλής κατάταξης στην Google συνεπάγει την  διαρκή προσαρμογή με νέα δεδομένα.

Οι πέντε σημαντικότεροι παράμετροι για την επίτευξη υψηλής κατάταξης στην Google το 2018 είναι οι εξής:

Direct website visits

Είναι η σημαντικότερη παράμετρος για την επίτευξη υψηλής κατάταξης στην Google. Τα direct website visits προκύπτουν από την απευθείας επίσκεψη στην ιστοσελίδα σας, είτε όταν ο επισκέπτης της πληκτρολογεί την ηλεκτρονική της διεύθυνση (URL), είτε όταν την έχει προσθέσει στα αγαπημένα του (bookmark) και κάνει click σε αυτό.

Για την Google η απευθείας επίσκεψη στην ιστοσελίδα σας είναι σημάδι ότι αυτή έχει αναγνωρίσιμο brand και αξιοπιστία, στοιχεία στα οποία δίνει μεγάλη σημασία η κορυφαία αυτή μηχανή αναζήτησης.

Μάλιστα όσο περισσότερες μηνιαίες αναζητήσεις έχει η λέξη-κλειδί για την οποία θέλετε να πετύχετε υψηλή κατάταξη, τόσο σημαντικότερο ρόλο διαδραματίζουν τα direct website visits.

Συνεπώς το κτίσιμο ενός ισχυρού brand, μέσω της διαδικασίας του brand building είναι η σημαντικότερη ενέργεια που μπορείτε να κάνετε στο πλαίσιο του Search Engine Optimization.

Time on site

Όσο περισσότερο χρόνο δαπανούν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας σε αυτή, τόσο υψηλότερο page rank πετυχαίνει. Ο μέσος χρόνος παραμονής είναι συστηματικά παρόμοιος για τις ιστοσελίδες που εμφανίζονται στα 5 πρώτα αποτελέσματα της Google για τις λέξεις-κλειδιά που έχουν υψηλές μηνιαίες αναζητήσεις.

Η επίτευξη υψηλής κατάταξης για τις τελευταίες προϋποθέτει κατά μέσο όρο 40 δευτερόλεπτα περισσότερη παραμονή στην ιστοσελίδα σας σε σχέση με με την παραμονή για τις λέξεις-κλειδιά που έχουν λίγες μηνιαίες αναζητήσεις.

Ενδεικτικοί παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον χρόνο παραμονής είναι το πλούσιο περιεχόμενο, η υψηλή ταχύτητα, η υψηλή αισθητική και το φιλικό User Interface.

Pages per session

Όσες περισσότερες σελίδες επισκέπτονται οι χρήστες του website σας τόσο ποιοτικότερο αυτό φαίνεται στα μάτια της Google.

Κατά μέσο όρο οι χρήστες επισκέπτονται 3 με 3,5 σελίδες ανά επίσκεψη. Οι ιστοσελίδες που επιτυγχάνουν τις υψηλότερες κατατάξεις έχουν περισσότερες σελίδες ανά επίσκεψη σε σχέση με τις ιστοσελίδες που ακολουθούν.

Ενδεικτικοί παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό σελίδων ανά επίσκεψη είναι η αποτελεσματική δομή της ιστοσελίδας σας, η εσωτερική διασυνδεσιμότητα της (internal links) και τα call-to-actions.

Bounce rate

Είναι το ποσοστό των επισκέψεων όπου ο επισκέπτης βλέπει μόνο μία σελίδα της ιστοσελίδας σας και μετά βγαίνει από αυτή, ανεξάρτητα από τον χρόνο παραμονής του σε αυτή. Όσο υψηλότερη είναι η κατάταξη μια ιστοσελίδας τόσο χαμηλότερο bounce rate έχει.

Όταν συμβαίνει το bounce rate δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η σελίδα σας που την αφορά δεν ήταν χρήσιμη για τον επισκέπτη της, μπορεί όμως να ερμηνευθεί από την Google ως ένδειξη χαμηλής ποιότητας. Το μέσο bounce rate των κορυφαίων ιστοσελίδων κυμαίνεται μεταξύ 48%-52%.

Total referring domains

Είναι ο αριθμός των ιστοσελίδων που έχουν backlinks προς την ιστοσελίδα σας. Οι Ιστοσελίδες που επιτυγχάνουν υψηλές κατατάξεις έχουν συστηματικά περισσότερα referring domains. Όσο πιο δημοφιλής είναι η λέξη-κλειδί για την οποία θέλετε να επιτύχετε υψηλή κατάταξη τόσο περισσότερα referring domains θα χρειαστείτε.

Οι ιστοσελίδες που επιτυγχάνουν κορυφαίες κατατάξεις για δημοφιλή keywords έχουν κατά μέσο όρο 4 φορές περισσότερα referring domains σε σχέση με εκείνα που χρειάζονται για την επίτευξη υψηλής κατάταξης για λέξεις-κλειδιά με λίγες μηνιαίες αναζητήσεις.

Το κλειδί για την αύξηση των referring domains είναι η ανάπτυξη ποιοτικού περιεχομένου και η αποτελεσματική προώθηση του στα social media.

Επιπρόσθετα, το online PR μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση τους. Τα referring domains μπορείτε να τα παρακολουθείτε μέσω του Google Search Console, στην ενότητα Search Traffic-Links to Your Site.

Οι βασικές τεχνικές για βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης περιλαμβάνουν τα εξής : 

  •     Δημιουργία ή βελτίωση του περιεχομένου ώστε να είναι φιλικό και ενδιαφέρον στον επισκέπτη αλλά και προσπελάσιμο από τις μηχανές αναζήτησης όπως το Google
  •     Λέξεις κλειδιά στον τίτλο και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μιας σελίδας και των στοιχείων της (ALT, rel, title, κλπ)
  •     Λέξεις κλειδιά σε συνδέσμους από άλλες ιστοσελίδες προς μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα
  •     Λέξεις κλειδιά που εμφανίζονται μέσα στο κείμενο της ιστοσελίδας
  •     Δημοτικότητα μιας ιστοσελίδας όπως μετράται από τους αλγόριθμους κατάταξης (π.χ. PageRank της Google)

Τέλος για μια ολοκληρωμένη κατασκευή SEO θα χρειαστούν από 15-20 ημέρες έως και 2-3 μήνες, ανάλογα τις σελίδες που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην πλατφόρμα σας, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που διαθέτετε κ.τ.λ.

Εάν επιθυμείτε να δούμε μαζί την δική σας Ιστοσελίδα και να αρχίσουμε να δημιουργούμε ένα ισχυρό SEO και κατά συνέπεια μια ισχυρή Ιστοσελίδα τότε επικοινωνήστε μαζί μας ή αγοράστε εδώ την δική σας άδεια.